מרכזיות IP – שאלות ותשובות

בשעה טובה החלטתם להצטייד במרכזיה עבור העסק שלכם. ברור לכם שהיא תשפר באופן דרמתי את התנהלות העסק, בעיקר אל מול הלקוחות, ובכך תצעיד את העסק קדימה ותגדיל את מעגל לקוחותיו ואת הרווחים. בשלב זה אתם מתחילים לברר על התחום ומבינים שיש פיתוח אחד שהכל סובב סביבו כיום – מרכזיית IP. הנה כל מה שחשוב שתדעו על המרכזיות המשמעותיות ביותר במאה ה-21.

מהי מרכזיית IP?

מרכזיית IP, ברמת ההגדרה, היא מרכזיה אשר החיבור אליה נעשה באמצעות רשת האינטרנט, וזאת בנוסף לקו הטלפון המסורתי. החיבור למרכזיה נעשה באמצעות רשתות LAN או WAN, כאשר המרכזייה עצמה מבוססת על טכנולוגיה בשם Voice Over IP. בדרך זו ניתן להעביר ולקלוט קולות דרך רשת האינטרנט בלבד, שבנקודת הזמן הנוכחית קשה למצוא עסקים שאינם מחוברים אליה.

למי מתאימה מרכזיית IP?

מרכזיית IP מתאימה כמעט לכל עסק, בלי קשר לגודלו או לתחום הפעילות שלו. היא מאפשרת להעניק מענה ראוי להיבט שירות הלקוחות, שצריך לעמוד בראש המעיינים של העסק הממוצע. המרכזייה מתאימה בצורה מיטבית לעסקים אשר פעילותם נעשית באמצעות מספר שלוחות או סניפים, כמו גם כאלה אשר זקוקים לפתרונות תקשורת נוחים וזולים עם גורמים שונים הנמצאים מעבר לים: שלוחות, ספקים, לקוחות ועוד.

אילו פונקציות מציעות המרכזיות?

מרכזיית IP נחשבת לסוג המתקדם ביותר בתחום, כאשר היכולות שלה כוללת יותר מאשר העברת שיחות (חשובה ככל שתהיה). בין היתר, מדובר כאן על אפשרות לביצוע שיחות ועידה, הקלטת שיחות, שירות "עקוב אחרי", הוספת פתיח או צלילי המתנה ועוד. יתרון משמעותי הוא שהמרכזייה מאפשרת גמישות מלאה, כך שניתן להתאים אותה בקלות יתרה לצרכים הקבועים והמשתנים של העסק.

עם אילו ממשקים ניתן לשלב עם המרכזיה?

מרכזיית IP כוללת בתוכה יכולת התממשקות לשלל כלי עזר חיצוניים, צורך חיוני בעידן ה-Multi Tasking. אפשר לחבר אותה למחשב נייד או נייח, למערכות אינטרקום ובקרת כניסה, למערכות הכריזה השונות, למערכות האזעקה ועוד. המרכזיה תומכת בציוד קצה מגוון, דוגמת טלפונים ניידים, נייחים ואלחוטיים, מכשירי פקס, מערכות כרטיסי אשראי ועוד.

מהו היתרון הכלכלי של מרכזיות IP?

מרכזיית IP נחשבת לחסכונית ביותר עבור העסק, בטווח הקצר והארוך כאחד. ההתקנה של המרכזייה (או למעשה, החיבור אליה) אינה מצריכה תשתיות מיוחדות, וגם לא שבירת והריסת קירות. לכן, ניתן לעבור למרכזיות מהסוג הזה תוך פרק זמן מינימלי, מבלי לשבש את פעילות העסק לאורך זמן. זאת ועוד, ברוב המקרים התשלום על המרכזיה נעשה בהתאם לדפוסי השימוש בה, מה שמונע הוצאות מיותרות שעלולות להגיע לסכומי עתק מדי שנה.

כמה זה עולה?

התשובה לשאלה הזו מורכבת מאד, כך שקשה להעניק לה תשובה מבלי לדעת בדיוק מה אתם מחפשים ולמה אתם זקוקים. טווח המחירים של מרכזיות כיום, ועל אחת כמה וכמה מרכזיות IP, רחב בהחלט: המחירים מתחילים מאלפי שקלים בודדים, אך עשויים להגיע גם לעשרות אלפי שקלים, בהתאם לדגם הספציפי של המרכזיה ולתכונות העיקריות שלה.

אנחנו ממליצים לכם לבצע את הבחירה לאחר שמגדירים תקציב כללי, אך בוודאי שלא להתבונן אך ורק על תג המחיר של המרכזיה או השירות. עלותה של מרכזיה איכותית ויעילה ביותר, המשרתת את העסק נאמנה, עשויה בהחלט להיות בטלה בשישים אל מול יתרונותיה המגוונים.

איך בוחרים מרכזיית IP?

השאלה הזו היא אחת החשובות שאתם יכולים לשאול את עצמכם. את התשובה ניתן לחלק לשתי רמות: ברמה הראשונה, ברור שעליכם להעדיף מרכזייה אשר שם מוביל בתחום הטכנולוגיה והתקשורת בעולם עומד מאחוריו, כאשר בין היתר ניתן להצביע על שמות דוגמת PanasonicAvaya, ITC, ITS ועוד.

ברמה השנייה, צריכה לקבל תשומת לב ניכרת גם החברה שמספקת את שירותי המרכזייה בפועל, כולל התקנה, ליווי בהליך ההטמעה או מתן תמיכה ושירות בעת הצורך. חשוב לוודא שמדובר בחברה מנוסה הפועלת בתחום, ואשר מספקת פתרונות לעסקים בעלי מאפיינים דומים לעסק הספציפי שלכם.

/ 5.

מאמרים שעשויים לעניין אותך

דילוג לתוכן