מרכזיית IP פיזית לעומת מרכזיה בענן – מרכזיית IP וירטואלית

כל עסק צריך להעמיד לנגד עיניו את התקשורת שלו עם הלקוחות. גם היום, בעידן האינטרנט, חשוב שהתקשורת הזו תהיה מבוססת בחלקה הגדול על מערך טלפוני מאויש היטב. במילים אחרות: על העסק להצטייד במרכזיה המותאמת לצרכים שלו במידה הרבה ביותר. כאשר אנשי העסק מתחילים לברר את האפשרויות העומדות מולם, הם מגלים שיש כאן לא מעט אופציות. הדילמה העיקרית בה נתקלים בעלי עסקים רבים נוגעת לסוג הספציפי של מרכזיית IP שהעסק יתבסס עליה: מרכזיית IP פיזית מצד אחד, ולעומתה – מרכזיית IP בענן.
המאמר הנוכחי בוחן את ההבדלים בין סוגי המרכזיות האלה.

אופן ההתחברות של מרכזיה פיזית לעומת מרכזיה בענן

ההבדל העיקרי בין מרכזיה פיזית לבין מרכזיה בענן (למעשה, מרכזיה וירטואלית) הוא באופן בו מתבצע החיבור לתשתית של המרכזייה. במרכזיה פיזית החיבור הוא פיזי, כלומר, ההתחברות היא באמצעות התקנה של ממשק המרכזייה במחשבי העסק, עם אפשרות לחיבורים ישירים של המחשבים ושל מערכות התקשורת האחרות. מרכזיה בענן אינה מצריכה למעשה כל חיבור פיזי, כאשר הכל מתבצע באמצעות חיבור של המרכזייה לשרתים חיצוניים, חיבור המתבצע באמצעות האינטרנט.
המרכזייה הוירטואלית אינה מצריכה תשתיות מיוחדות, אלא נעזרת במשאבים שגם כך קיימים בכל עסק במאה ה-21. מבחינת ההתקנה, לכן, אפשר לראות כי מרכזייה בענן "מנצחת" את המרכזייה הפיזית בנוק אאוט די מוחלט. ההתקנה הפשוטה והיעדר הצורך בתשתיות מיוחדות מקלים מאד על העסק והופכים את המעבר להתבססות על המרכזייה למהיר יותר.
גם בכל הנוגע לעלויות הנלוות לכך, עשויה המרכזייה הוירטואלית להיות זולה הרבה יותר. מכאן, שגם אם יש אנשים שחוששים בנקודת ההתחלה שההתבססות על הענן תהיה יקרה יותר עבורם, כיאה לפתרון טכנולוגי, הרי שלאורך זמן הפתרון הזה דווקא מוכיח את עצמו כחסכוני עבור העסק הנתון.

איפה המידע יותר בטוח: במרכזיה פיזית או במרכזיה בענן?

בעלי עסקים רבים חוששים להתבסס באופן מוחלט על הטכנולוגיה עקב החשש שלהם שהמידע שעובר באפיקי התקשורת השונים לא יישאר חסוי. לכן, ברור שסוגיות הנוגעות לאבטחת המידע העובר במרכזיות בפרט ובמחשבי העסק בכלל, צריכות להילקח בחשבון. במקרה של חיבור פיזי, הרי שבטיחות המידע היא פונקציה של מערכות האבטחה שקיימות במערכות העסק עצמו. העסק הממוצע ינקוט אמצעים שונים כדי להבטיח זאת, אך חשוב לתת עליהם את הדעת לפני קבלת ההחלטה ולוודא שהם אכן מציעים מענה ראוי למידע הרגיש שאמור לעבור דרך המרכזייה. במקרה של מרכזיית IP בענן, סוגיית אבטחת המידע אינה מוטלת למעשה רק על העסק עצמו, אלא גם על החברה שמתפעלת את השרת החיצוני עליו מתבססת המרכזייה. יש בכך יתרון, כיוון שחברה מקצועית תדאג לאבטחת מידע ללא דופי.
מן העבר השני של המשוואה, הרי שהטלת האחריות החשובה הזו על חברה שאינה מן השורה הראשונה עלולה להיות בעייתית. לכן, חשוב לבדוק מהם אמצעי אבטחת המידע שנוקטת החברה שמתפעלת את השרת וכיצד הם יבואו לידי ביטוי במקרה של העסק הספציפי.

אז מה עדיף?

הסקירה שהובאה כאן היא ראשונית בלבד, כאשר צריך לזכור שיש בנמצא דגמים מגוונים של מרכזיות, אשר לכל אחת מאפיינים ויתרונות משלה. העסק הממוצע חייב להתייחס גם לצרכים הנקודתיים שלו ולהכניס אותם לתוך משוואת הבחירה: מה אמורה המרכזייה לעשות, לאן היא אמורה להתחבר (למשל, שלוחות מרוחקות של העסק), כמה אנשים היא אמורה לשמש וכן הלאה. את הנתונים האלה יש "לתרגם" למפרט הטכני של המרכזייה, מה שמתבצע לרוב בייעוץ של חברה מקצועית.
המגמה כיום היא להתבסס יותר ויותר על פתרונות הענן, שנחשבים לנוחים, למהירים ולמתקדמים יותר. לכן, ההעדפה הראשונית של מרכזיות מהסוג הזה עשויה להעמיד את העסק בנקודת הפתיחה הטובה ביותר עבורו.

/ 5.

מאמרים שעשויים לעניין אותך

דילוג לתוכן